-4°C | 6°C
-3°C | 10°C

1. Altıoluk (Kelxasi)

Altıoluk (Kelxasi)
Elazığ İlinin Alacakaya İlçesine bağlı bir Mahalledir.

Coğrafya
Elazığ İline 89 km, Alacakaya İlçesine 3,5 km uzaklıktadır.

İklim
Son yıllarda Bölgenin ekolojik ve İklim özelliklerini değiştiren bir yapılaşmadan dolayı özellikle şu an faal olan Kral kızı barajı mahallenin iklimini tamamen değiştirmiştir daha önce kışları sert yazları yağışlı geçen köyde Barajdaki buharlaşma ve farklı dengelerden dolayı ılıman ve belirsiz bir iklim hakim olmuştur.

Nüfus
Mahallede konuşulan dil ve etnik yapı Zazacadır. Mahalle halkı Zazadır.
2007 442
2000 491
1997 576

Ekonomi
Mahalle ekonomisi [[tarım] Mahallenin su kaynaklarının bol olması etrafının dağlarla çevrili olması tarım açısından avantaj ve dezavantaj yaratmaktadır. Tarımda ekili alanların azlığı ve Mahallenin genişçe bir kısmının engebeli araziden oluşmasından dolayı üzüm bağcılığı, badem, ceviz ve değişik ürünler yetiştirilmektedir, bu ürünlerin kalitesi çok yüksek olmakla beraber tamamen Mahalle halkının geçimini ve ihtiyaçlarını sağlamaya yöneliktir. Ticari anlamda herhangi bir üretim yapılmamaktadır. Hayvancılık ve Maden işçiliğine dayalıdır.

Muhtarlık
Yerleşim yerinin Köy tüzel kişiliği alması ile birlikte Köy'ün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy Muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre Köy Muhtarları:
2014 – Mehmet ÜNAL
2009 - Mahmut ÜSTÜNDAŞ
2004 - Ahmet YALÇIN
1999 - Mehmet SÖNMEZ
1994 - Resul GÜRBÜZ

Altyapı Bilgileri
Köyde İlköğretim Okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. PTT acentesi vardır. Sağlık Ocağı ve Sağlık Evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.